Kuulonhuolto

{image:text}

Haluaisitko kuulla paremmin tai etkö kuule riittävän hyvin nykyisillä kuulokojeillasi?

Jos sinulla on vaikeuksia kuulla, kuulosi kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella. Kuulontutkija eli audionomi on erikoistunut kuulonalenemien diagnosoimiseen ja hoitoon.
Pääset kuulontutkimukseen ja kojesovitukseen nopeasti sinulle sopivana ajankohtana valitsemassasi toimipisteessämme.
Varaa aika kuulontutkimukseen tai kojekokeiluun


Oticon Opn S-kuulokojeet – todistetusti helpompaa aivoille
Kuulet paremmin, muistat enemmän vähemmällä vaivalla

Tiesithän, että kuulokojeissa on eroja. Sen huomaa erityisesti ryhmätilanteissa sekä tilanteissa, jossa on paljon taustahälyä kuten ravintoloissa ja päivällisillä. Aivomme suodattavat epäolennaiset äänet ja auttavat meitä keskittymään meille tärkeisiin asioihin. Oticon Opn S kuulokojeet toimivat samalla tavoin. Ne tarjoavat 360° kuulemiskokemuksen, jolloin puheesta saa selvää paremmin myös meluisissa ympäristöissä.

Oticon Opn S- kuulokojeet tekevät ärsyttävästä vinkumisesta historiaa

Kuulokojeiden käyttäjät tietävät, kuinka ärsyttävää kuulokojeiden vinkuminen voi olla. Se tapahtuu tavallisesti silloin, kun joku tulee liian lähelle kuulokojetta esim. halatessa.Tätä ongelmaa on ollut vaikea korjata- tähän asti.
Uraauurtava teknologia Oticon Opn S -kuulokojeessa lopettaa kierron ennen kuin se edes tapahtuu, heikentämättä tarvittavaa vahvistusta tai äänen kuuluvuutta. Täten voit nauttia selkeästä, tasaisesta ja kiertovapaasta äänestä **
Jopa 96% asiakkaistamme pitää uutta Opn S- kuulokojetta parempana verrattuna edelliseen huipputason malliimme.
** Määrätyille sovituksille parhaiden toimintatapojen mukaan

ConnectClip muuntaa kuulokojeet langattomiksi stereokuulokkeiksi

Siirrä minkä tahansa nykyaikaisen älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen ääni suoraan molempiin korviisi ConnectClipin avulla. ConnectClip yhdistää kuulokojeesi elektroniisiin laitteisiin Bluetooth®-yhteydellä, ja se toimii myös keskustelumikrofonina, joka poimii oman puheesi. Kuulokojeet muuntuvat langattomiksi kuulokkeiksi, ja voit nauttia handsfree-vapaudesta kaikkine hyötyineen.

Laadukas ääni mahdollistaa musiikin suoratoiston mistä tahansa laitteesta suoraan korviisi. Stereona kuuluva ääni on vivahteikas, ja pystyt kuulemaan enemmän yksityiskohtia vähemmällä vaivalla.

ConnectClip toimii myös etämikrofonina. Voit antaa sen puhujalle ja kuulla hänen äänensä selkeänä suoraan kuulokojeistasi.


Apua tinnitukseen

Tinnitus voi olla esimerkiksi helisevä, suriseva tai humiseva ääni. Se olla jatkuvaa tai esiintyä toisinaan. Ääntä korvissa tai pään sisällä kuulee vain henkilö itse. Tinnitus on yllättävän yleistä: noin 10 % ihmisistä kokee sitä jatkuvasti. Vaikka sitä ei voida parantaa, sitä voidaan hallita ja sen vaikutuksia lieventää merkittävästi.

Tinnitukseen on tarjolla monia hoitokeinoja, joiden avulla voit hallita tinnitustasi ja vähentää sen haittavaikutuksia, vaikkei tinnitus ehkä kokonaan häviäisikään. Jokainen kokee tinnituksen yksilöllisesti, joten kuuloalan ammattilainen voi auttaa hallitsemaan juuri sinun oireitasi opastuksen, neuvonnan ja ääniterapian avulla.
 
Varaa aika tinnituksen hoitoon

Käyntiin valmistautuminen

Missä tilanteissa sinulla on vaikea kuulla? Kirjoita itsellesi ylös nämä tilanteet ja miten ne vaikuttavat elämääsi. Kirjoita myös mahdolliset huolenaiheet koskien kuulonalenemaa tai kuulokojeita, jotta muistat keskustella niistä kuuloalan ammattilaisen kanssa.


Mistä tunnistan, että kuuloni on heikentynyt?

Jos vastaat KYLLÄ yhteen tai useampaan kysymyksistä, sinulla saattaa olla kuulonalenema.

1. Oletko huomannut, että tapaamasi ihmiset mumisevat tai puhuvat hiljaa?
2. Koetko ravintoloissa ja ruuhkaisissa paikoissa keskustelemisen hankalaksi?
3. Joudutko usein lisäämään TV:n, radion tai puhelimen äänenvoimakkuutta?
4. Valittavatko ystäväsi ja perheesi, että he joutuvat toistamaan sanansa?
5. Täytyykö sinun tuijottaa ihmisten kasvoja ymmärtääksesi mitä he sanovat?
6. Oletko huomannut, ettet ole kuullut arkisia ääniä, kuten linnunlaulua, askelia tai kellon tikitystä?
 
Sopivan kuulokojeen valinta

Oikeanlainen kuulokoje tarjoaa apua useimpiin kuulonalenemiin. Kuulontutkimuksen lisäksi kuuloalan ammattilainen tulee kysymään sinulta myös elämäntyylistäsi, mallimieltymyksistäsi ja budjetistasi. Kuulontutkimuksen ja keskustelunne pohjalta kuuloalan ammattilainen suosittelee sinulle erilaisia ratkaisuja.