Kuulonhuolto

{image:text}

Haluaisitko kuulla paremmin tai et kuule riittävän hyvin nykyisillä kuulokojeillasi?

Jos sinulla on vaikeuksia kuulla, kuulosi kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella. Kuulontutkija eli audionomi on erikoistunut kuulonalenemien diagnosoimiseen ja hoitoon. Audionomin tavoitteena on se, että kuulet mahdollisimman hyvin ja kuulonalenemasi haittaa mahdollisimman vähän elämääsi.

Pääset kuulontutkimukseen ja kojesovitukseen nopeasti sinulle sopivana ajankohtana.  

Tiesithän, että kuulokojeissa on eroja. Sen huomaa erityisesti ryhmätilanteissa sekä tilanteissa, jossa on paljon taustahälyä kuten ravintoloissa ja päivällisillä. Aivomme suodattavat epäolennaiset äänet ja auttavat meitä keskittymään meille tärkeisiin asioihin. Oticon Opn S kuulokojeet toimivat samalla tavoin. Ne tarjoavat 360 asteen kuulemiskokemuksen, jolloin puheesta saa selvää paremmin myös meluisissa ympäristöissä. 


Varaa aika kuulontutkimukseen tai kojekokeiluun


Apua tinnitukseen

Tinnitus voi olla esimerkiksi helisevä, suriseva tai humiseva ääni. Se olla jatkuvaa tai esiintyä toisinaan. Ääntä korvissa tai pään sisällä kuulee vain henkilö itse. Tinnitus on yllättävän yleistä: noin 10 % ihmisistä kokee sitä jatkuvasti. Vaikka sitä ei voida parantaa, sitä voidaan hallita ja sen vaikutuksia lieventää merkittävästi.

Tinnitukseen on tarjolla monia hoitokeinoja, joiden avulla voit hallita tinnitustasi ja vähentää sen haittavaikutuksia, vaikkei tinnitus ehkä kokonaan häviäisikään. Jokainen kokee tinnituksen yksilöllisesti, joten kuuloalan ammattilainen voi auttaa hallitsemaan juuri sinun oireitasi opastuksen, neuvonnan ja ääniterapian avulla.
 
Varaa aika tinnituksen hoitoon
 

Käyntiin valmistautuminen

Missä tilanteissa sinulla on vaikea kuulla? Kirjoita itsellesi ylös nämä tilanteet ja miten ne vaikuttavat elämääsi. Kirjoita myös mahdolliset huolenaiheet koskien kuulonalenemaa tai kuulokojeita, jotta muistat keskustella niistä kuuloalan ammattilaisen kanssa.


Mistä tunnistan, että kuuloni on heikentynyt?

Jos vastaat KYLLÄ yhteen tai useampaan kysymyksistä, sinulla saattaa olla kuulonalenema.

1. Oletko huomannut, että tapaamasi ihmiset mumisevat tai puhuvat hiljaa?
2. Koetko ravintoloissa ja ruuhkaisissa paikoissa keskustelemisen hankalaksi?
3. Joudutko usein lisäämään TV:n, radion tai puhelimen äänenvoimakkuutta?
4. Valittavatko ystäväsi ja perheesi, että he joutuvat toistamaan sanansa?
5. Täytyykö sinun tuijottaa ihmisten kasvoja ymmärtääksesi mitä he sanovat?
6. Oletko huomannut, ettet ole kuullut arkisia ääniä, kuten linnunlaulua, askelia tai kellon tikitystä?
 
Sopivan kuulokojeen valinta

Oikeanlainen kuulokoje tarjoaa apua useimpiin kuulonalenemiin. Kuulontutkimuksen lisäksi kuuloalan ammattilainen tulee kysymään sinulta myös elämäntyylistäsi, mallimieltymyksistäsi ja budjetistasi. Kuulontutkimuksen ja keskustelunne pohjalta kuuloalan ammattilainen suosittelee sinulle erilaisia ratkaisuja.