Skip to content

Asiakastarinat

Kuuloverkon asiantuntemukseen voi luottaa

Helsinkiläisellä Elina Taipaleella on geneettinen, hitaasti etenevä kuulovika. Kuuloverkon rautaisen ammattitaidon avulla ja Oticonin kuulokojeilla Taipaleelle löydettiin juuri sopiva apu ja ratkaisu kuulo-ongelman kanssa elämiseen. Uusien kuulokojeiden ansiosta hän pystyi esimerkiksi kuulemaan linnunlaulun ensimmäistä kertaa noin 20 vuoteen.

 

Taipaleen kuulo-ongelma ei ole sairaus, vaan ominaisuus. Taipale sai ensimmäiset kuulokojeensa vuonna 2005. Hänen oman arvionsa mukaan niille olisi varmasti ollut tarvetta jo aiemminkin.

– Tuolloin alkoivat tulla selkeästi esiin sellaiset tilanteet, joihin kuuloni ei enää riittänyt ilman apuvälineitä, Taipale muistelee.

– Jäin työterveyshuollon tällaisessa hyvin kevyesti tehdyssä kuulon tutkimuksessa ikään kuin kiinni. Sieltä sain lähetteen sairaalaan, jossa tämä kuulon alenema sitten todettiin. Sen myötä selvisi, että tarvitsen kuulokojeen pärjätäkseni työelämässä ja muussa elämässä, Taipale jatkaa.

Käynti Kuuloverkolla oli käänteentekevä

Taipaleen ensimmäiset kuulokojeet olivat suoraan korviin valettua mallia.

– Ne olivat ihonväriset ja rumat. Aina kun minä nauroin tai yskähdin, ne pongahtivat ulos. En voinut keskittyä mihinkään muuhun kuin siihen, että olen huonokuuloinen ja että minulla on näin kamalat kojeet, Taipale sanoo.

– Tässä kävi sitten niin, että sain mieheltäni 50-vuotispäivänäni pienet ja kauniit Oticonin kuulolaitteet, hän jatkaa.

Oticonin kuulokojeet osoittautuivat lopulta erinomaiseksi ratkaisuksi. Ensimmäinen vastaanottokäynti Kuuloverkolla oli kokonaisuutena käänteentekevä.

– Kuulontutkijan ohjaus laitteiden käyttöön oli niin hieno kokemus, että se tietyllä tavalla muutti kokemustani minusta itsestäni. Minun oli helppo myöntää huonokuuloisuuteni, kun olin samalla valtavan helpottunut ja kiitollinen siitä, että sain näin upeaa apua siihen, Taipale painottaa.

– Myöhemmin minä kuulin kotini lähellä linnunlaulua ensimmäistä kertaa varmaan pariin kymmeneen vuoteen. Pystyn vieläkin muistamaan, miltä linnunlaulun kuuleminen tuntui sielussa ja kehossa. Se oli näiden uusien kuulokojeiden ansiota, Taipala iloitsee.

Asiantuntevaa apua tilanteen mukaan

Kuuloverkolla on Oticonin edustus.

– Olen ollut valtavan tyytyväinen näihin Oticonin kuulolaitteisiin, Taipale sanoo.

– Kuuloverkon kautta tulevat myös kuulontutkimukset ja mahdolliset huollot sekä korjaukset, joita kuulokojeisiin tarvitaan. Taipale luettelee.

– Kokemukseni Kuuloverkosta on se, että minäkin voin kuulla ja vieläpä hyvin. Haluan varmistaa, että voin saada sen kokemuksen myös jatkossa. Erilaisia kuulovikoja voidaan auttaa ja täällä on asiantuntemusta sen avun antamiseen, Taipale painottaa.

Lataa opas:
Minä ja kuulonalenema

Näin huolehdit kuulostasi ja kuulokojeestasi.
 
mina_ja_kuulonalenemai_mockup-Jan-31-2022-04-18-30-10-PM