Mallinotto korvasta

Yksilölliset kuulokojeet valmistetaan tarkasti käyttäjän korvakäytävän mukaan. Valmistusta varten korvakäytävistä otetaan mallit. Ennen mallien ottoa tulee varmistua, ettei korvassa ole vaikkua eli vahaa, joka saattaa estää mallinoton. Mallinottokäynti kestää noin 20-30 minuuttia ja se sisältyy kuulokojeen hintaan.

Kuuloverkko mallinotto korvasta split

Kuinka mallin ottaminen korvasta tapahtuu?

Kuinka mallin ottaminen korvasta tapahtuu?

Mallinotto tapahtuu Kuuloverkon toimipisteessä. Mallin ottaminen on helppo toimenpide, joka kestää vain muutaman minuutin. Käytämme mallien ottamiseen silikonimassaa. Samalla käynnillä saat myös opastuksen kuulokojeen käyttöön.

Mallinottoon valmistau­tuminen

Suosittelemme tarkastuttamaan ja puhdistuttamaan korvat terveydenhuoltoalan ammattilaisen luona ennen mallinottoa. Ennen korvien puhdistusta korvavahaa on hyvä pehmittää apteekista saatavalla korvavahan liuotusaineella. Korvia ei saa puhdistaa itse esim. pumpulipuikolla, koska vaha saattaa työntyä syvemmälle ja tiivistyä. Korvakäytävä myös ärtyy ja turpoaa helposti mekaanisesta puhdistuksesta ja saattaa jopa tulehtua, jolloin mallia ei voida ottaa.

Puhdistuksen ja mallinoton väliin on hyvä jäädä 2-3 päivää.

Flunssa aiheuttaa usein turvotusta korvakäytäviin, joten emme suosittele saapumista mallinottoon flunssaisena. Ilmoita myös mallinottajalle, jos korvasi on leikattu.

Huom! Korvalehden erikoislävistykset (mm. tragus, anti-tragus, anti-helix, daith, rook yms.) estävät mallinoton, ellei korua saada pois mallinoton ajaksi.

Mallinottoon valmistau­tuminen