<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=275631530824273&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kuulon­tutkimus

Kuulontutkimusta ei tarvitse jännittää. Audionomi eli kuulontutkija on mukana koko tutkimuksen ajan ja antaa ohjeita tutkimuksen edetessä. Korvien on hyvä olla vahasta puhtaat ja terveet ennen kuulontutkimukseen tuloa.

Mitä kuulon­tutkimuksessa tehdään?

Kuulontutkimuksen perustana on äänesaudiometria, joka koostuu ilma- ja luujohtotutkimuksista. Ilmajohtotutkimuksessa tutkittavalle asetetaan korville sankakuulokkeet ja luujohtotutkimuksessa kuuloke asetetaan korvalehden taakse. Tutkittava vastaa kuulokkeiden kautta kuulemiinsa piippauksiin painamalla painonappia.

Lue lisää mitä kuulontutkimuksessa tapahtuu!

 

kuuloverkko-kuulontutkimus
mobiili_väripalkkikuva2_korvakaytavakojeet

Onko sinulla vaikeuksia saada puheesta selvää?

Onko sinulla vaikeuksia saada puheesta selvää?

Puheaudiometriassa eli puhetutkimuksessa selvitetään tutkittavan kykyä saada sanoista selvää. Tutkimuksessa tutkittava kuuntelee sankakuulokkeiden kautta sanoja ja toistaa niitä.

Mitä kuulontutkimuksen jälkeen tapahtuu?

Audionomi käy kuulontutkimuksen tuloksen tutkittavan kanssa läpi. Jos kuulo on heikentynyt, audionomi näyttää eri kuulokojevaihtoehtoja ja kertoo niiden ominaisuuksista, huollosta sekä sopivuudesta asiakkaan kuuloon ja arjen käyttöön.