Kuulokojeet helpottavat huonokuuloisen elämää joka päivä

Kuuloaisti vaikuttaa elämänlaatuusi monella tavalla. Kun kuulosi heikkenee, kuulokojeet helpottavat arkeasi sitä enemmän, mitä varhaisemmassa vaiheessa otat ne käyttöön.

Parhaan hyödyn saat, kun käytät kuulokojeitasi joka päivä. Nykyaikaiset kuulokojeet ovat pieniä ja kauniita, mutta ennen kaikkea ne auttavat sinua kuulemaan paremmin.

kuulovekko millainen kuulokoje

Kuulokoje on pieni, moni­puolinen ja tehokas

Kuulokojetekniikka kehittyy nopeasti. Nykyaikaisista kuulokojeista löytyy ominaisuuksiltaan sopivia vaihtoehtoja erityyppisiin kuulo-ongelmiin ja erilaisille käyttäjille. Voit valita kuulokojeen muotoilun, koon, värin, hinnan ja suorituskyvyn perusteella juuri sinulle sopivan kuulokojemallin.

  1. Kuulokojeiden avulla kuulet paremmin
  2. Kun kuulet paremmin, jaksat paremmin osallistua kuulemista ja keskittymistä vaativiin sosiaalisiin tilanteisiin
  3. Kun jaksat olla yhteydessä muihin ihmisiin ja osallistua arkiseen elämänmenoon, ylläpidät toimintakykyäsi ja voit paremmin

 

Lue blogista, miten moderni kuulokoje toimii!

Tavallisimpia kuulokojetyyppejä ovat korvantauskojeet sekä korvakäytäväkojeet eli yksilölliset kuulokojeet.

Korvantaus­kojeet

Oticon Opn miniRITE AllColors Speaker

Korvantauskojeet ovat yleisin kuulokojetyyppi. Ne ovat kevyitä, pienikokoisia ja käytössä monesti huomaamattomia. Vaihtoehtoja on kaksi:

"Kuuloke korvassa” -kuulokojeet

Vahvistettu ääni siirtyy ohutta, huomaamatonta johtoa pitkin kuulokkeeseen, joka on asetettu korvakäytävään lähelle tärykalvoa. Kuulokoje on erittäin kevyt ja miellyttävä käyttää. Pieni tippi tai yksilöllisesti muotoiltu korvakappale pitää kuulokkeen paikallaan.

Kuulokoje korvakappaleella

Vahvistettu ääni siirtyy muovisen väliletkun ja yksilöllisesti muotoillun korvakappaleen kautta korvaan. Kuulokoje on erittäin helppo käyttää, asettaa paikalleen ja huoltaa.

 

Molempia korvantauskojeiden tyyppejä on saatavilla useissa eri väreissä ja malleissa, joista voit valita juuri sinun tyyliisi sopivan. 


Korvakäytäväkojeet eli yksilölliset kuulokojeet

Korvaan tai korvakäytävään kokonaan asetettavat kuulokojeet sopivat lievistä jopa vaikeisiin kuulonalenemiin riippuen valittavasta mallista ja sen ominaisuuksista. Yksilöllinen kuulokoje valmistetaan käyttäjän korvan mukaiseksi. Korvakäytävän koosta ja kuulokojeeseen valittavista ominaisuuksista riippuu, miten huomaamaton kuulokoje on korvassa. Vaihtoehtoja on useampia, kuten ITE, ITC ja CIC.

väripalkkikuva1_korvakaytavakojeet_mobile

ITE-kuulokojeet

ITE-kuulokojeet

Kuulokoje asettuu korvakäytävän lisäksi korvalehden pohjukkaan. Isomman kokonsa ja suuremman paristokoon vuoksi koje on helppokäyttöinen ja vaatii vähemmän sorminäppäryyttä.

Kojeeseen mahtuu myös enemmän teknisiä ja käyttöä parantavia ominaisuuksia,kuten voimakkuudensäätö erillisellä säätöpyörällä, langaton liitettävyys ja induktiokela.

mobiili_väripalkkikuva2_korvakaytavakojeet

ITC-kuulokojeet

ITC-kuulokojeet

Kuulokoje asettuu korvakäytävän lisäksi myös osittain korvalehden pohjukkaan. Pienempi ja huomaamattomampi kuin ITE, minkä vuoksi kojeen käyttö vaatii parempaa sorminäppäryyttä.

ITC-koje on helppokäyttöinen ja tarjoaa langattoman liitettävyyden sekä induktiokelan valinnaisena. Pienemmän koon vuoksi muita ominaisuuksia on jouduttu karsimaan.

väripalkkikuva3_korvakaytavakojeet_mobile

CIC-kuulokojeet

CIC-kuulokojeet

CIC-kojeet sopivat lieviin ja keskivaikeisiin kuulonalenemiin. Hyvin huomaamattomat kuulokojeet asetetaan korvakäytävään, ja ne on helppo piilottaa valitsemalla ihosi tai hiustesi sävyisiä värejä. 

Käyttäjän ulottuville jää ohut vetosiima, jonka avulla kuulokojeen voi vetää pois korvasta. Pienen kokonsa vuoksi CIC-koje on teknisiltä ja käyttöomaisuuksiltaan rajallinen.

Miten kuulokojeet hankitaan?

Voit hankkia kuulokojeet joko omalla kustannuksellasi, jolloin voit valita mitkä tahansa kuulokojeet tai sairaanhoitopiirin kautta, jolloin saat valita sairaalan määrittelemistä kuulokojemalleista sopivimman.

 

kuulovekko-millainen-kuulokoje-sopii-minulle4_mobile

Tutustu Oticon-kuulokojeisiin

Tutustu Oticon-kuulokojeisiin

Oticon tarjoaa sinulle mullistavaan BrainHearing-teknologiaan perustuvat kuulokojeet.

 

Charger_Night_Table1_BernafonAlphaKamppanja_1920x1042

Tutustu Bernafon-kuulokojeisiin

Tutustu Bernafon-kuulokojeisiin

Bernafon tarjoaa sinulle vaihteleviin ääniympäristöihin sopivat kuulokojeet.

kuuloverkko_tietoa-kuulosta2_mobile

Kuuntele kahdella korvalla

Kuuntele kahdella korvalla

Binauraalinen tekniikka perustuu kahdella korvalla kuunteluun. Se mahdollistaa vasemman ja oikean kojeen välisen langattoman tiedonsiirron, mikä takaa tasapainoisen äänimaiseman. Tekniikka jäljittelee luonnollista kuuloamme ja tarjoaa siten miellyttävän kuuntelukokemuksen erilaisissa kuunteluympäristöissä.

Jos haluat muuttaa kojeiden asetuksia itse, esimerkiksi vaihtaa ohjelmia tai säätää äänenvoimakkuutta, binauraalisen tekniikan ansiosta yhden kojeen säätäminen vaikuttaa samanaikaisesti molempiin kojeisiin.

Kuuloverkon asiantuntijat vastaavat mielellään kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa löytämään sinulle sopivan ratkaisun. Ota askel kohti parempaa kuuloa jo tänään!

Unohda kuulokojeisiin liittyvät ennakko­luulot

"Kuulokojeet ovat isoja ja rumia"

Päinvastoin!

Nykyaikaiset kuulokojeet ovat pieniä ja kauniita tietokoneita. Käytössä ne ovat lähes huomaamattomia. Nykyajan kuulokojeet eivät muistuta lainkaan entisaikojen “beessejä banaaneja”.

"Kuulokojeet ovat vain vanhoille ihmisille"

Kuulokojeita tarvitsevat myös nuoremmat!

Yhä nuoremmat – jopa alle 45-vuotiaat – tarvitsevat ja käyttävät kuulokojeita. Mitä aiemmin hoidat heikentynyttä kuuloasi, sitä paremmin kuulosi toimii myös tulevaisuudessa.

"Kuulokojeet eivät auta"

Kuulokojeet auttavat erityyppisissä kuulonalenemissa!

Uusimman teknologisen kehityksen ansiosta markkinoilta löytyy kuulokojeita, jotka auttavat kuntoutumaan erityyppisissä kuulonalenemissa.

"Kuulokojeet vinkuvat"

Aikaisemmat kuulokojeet aiheuttivat herkästi äänen takaisinkiertoa, jos kuulonaleneman vaatima vahvistus oli suuri tai kuulokojeen korvaosa ei istunut hyvin korvassa. Pään liikuttaminen, kuulokojeen peittäminen, halaaminen tai seinän läheltä kulkeminen saattoi aiheuttaa ikävää vinkumista kuulokojeista. Uuden teknologian kojeilla tätä ongelmaa ei ole.

 

Lue blogi: Nykyaikainen kuulokoje toistaa äänet oikein