<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=275631530824273&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Millainen kuulokoje sopii minulle?

Korva on hienostunein aistimme. Mitä paremmin kuulemme, sitä helpompaa meidän on olla yhteydessä ympäröivään maailmaan. Kuuloaistimme toimii yötä päivää, koko elämämme ajan. Äänet voivat kuitenkin jonain päivänä alkaa kadota tai heiketä. Tai saatamme yhä kuulla äänet, mutta emme saa niistä selvää. Näin voi käydä esim. keskusteltaessa kovassa melussa. Nykyaikaiset kuulokojeet voivat auttaa kuulemaan paremmin ja parantavat siten elämänlaatuasi.

kuulovekko millainen kuulokoje

Pieni, monipuoli­nen ja tehokas

Markkinoilta löytyy tällä hetkellä paljon erilaisia kuulokojeita, joista voit valita muotoilun, koon, värin, hinnan tai suorituskyvyn perusteella juuri sinulle sopivan mallin. Kuuloalan asiantuntijasi voi esitellä sinulle koko kirjon – perusmalleista aina edistyksellisimpiin ratkaisuihin.

Lue blogista, miten moderni kuulokoje toimii!

kuulovekko millainen kuulokoje sopii minulle4

Sopivan kuulokojeen valinta

Laajasta valikoimasta löytyy varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopiva ratkaisu. Asiantuntijasi voi suositella sopivia kojeita, joista valitset itseäsi eniten miellyttävän mallin. Usein on myös mahdollista kokeilla kojeita ennen päätöksen tekemistä.

Yleisimmät ennakko­luulot

Kuulokojeet ovat isoja ja rumia

Väärin! Nykyaikaiset kuulokojeet ovat pieniä ja kauniita tietokoneita sekä käytössä lähes huomaamattomia. Ne eivät muistuta lainkaan entisaikojen “beessejä banaaneja”.

Kuulokojeet ovat vain vanhoille ihmisille

Nykyisin yhä nuoremmat – 45-vuotiaat ja jopa alle – käyttävät kuulokojeita. Mitä aiemmin hoidat heikentynyttä kuuloasi, sitä paremmin kuulosi toimii ja säilytät puheenerotuksesi myös tulevaisuudessa.

Kuulokojeet eivät auta

Uusimman teknologisen kehityksen ansiosta markkinoilta löytyy kuulokojeita lähes jokaiseen kuulonalenemaan.

Kuulokojeet vinkuvat

Aikaisemmat kuulokojeet aiheuttivat herkästi äänen takaisinkiertoa, jos kuulonaleneman vaatima vahvistus oli suuri tai kuulokojeen korvaosa ei istunut hyvin korvassa. Pään liikuttaminen, kuulokojeen peittäminen, halaaminen tai seinän läheltä kulkeminen saattoi aiheuttaa ikävää vinkumista kuulokojeista. Uuden teknologian kojeilla tätä ongelmaa ei ole.

Lue blogi: Nykyaikainen kuulokoje toistaa äänet oikein

kuuloverkko oticon kuulokojeet

Oticon-kuulokojeet

Oticon-kuulokojeet

Heikentynyt kuulo vaikuttaa kykyyn pystyä nauttimaan tilanteista erilaisissa kuunteluolosuhteissa. Kuulet hiljaisissa olosuhteissa läheltä tulevan puheen, mutta jos puhe kuuluu kauempaa tai paikalla on taustahälyä, et siitä saa välttämättä selvää.

Jos henkilöllä on kuulonalenema, kaikki ympäröivät äänet eivät välity aivoihin vaan osa jää puuttumaan. Aivojen täytyy ponnistella aukkojen täyttämiseksi, jotta ne saa muodostettua äänistä ymmärrettäviä. Aivot joutuvat ponnistelemaan kovimmin, kun äänet tulevat eri suunnista ja puhujia on useita samaan aikaan.

Korvantaus­kojeet

Oticon Opn miniRITE AllColors Speaker

Korvantauskojeet ovat yleisin kuulokojetyyppi. Ne ovat kevyitä, pienikokoisia ja käytössä monesti huomaamattomia. Vaihtoehtoja on kaksi:

Kuuloke korvassa” -kuulokojeet

Vahvistettu ääni siirtyy ohutta, huomaamatonta johtoa pitkin kuulokkeeseen, joka on asetettu korvakäytävään lähelle tärykalvoa. Erittäin kevyt ja miellyttävä käyttää. Pieni tippi tai yksilöllisesti muotoiltu korvakappale pitää kuulokkeen paikallaan.

Kuulokoje korvakappaleella

Vahvistettu ääni siirtyy muovisen väliletkun ja yksilöllisesti muotoillun korvakappaleen kautta korvaan. Erittäin helppo käyttää, asettaa paikalleen ja huoltaa.

Molempia malleja on saatavilla useissa eri väreissä ja malleissa, joista voit valita juuri sinun tyyliisi sopivan.

Yksilölliset kuulokojeet eli korva­käytävä­kojeet

Korvaan tai korvakäytävään kokonaan asetettavat kuulokojeet sopivat lievistä jopa vaikeisiin kuulonalenemiin riippuen valittavasta mallista ja sen ominaisuuksista. Yksilöllinen kuulokoje valmistetaan käyttäjän korvan mukaiseksi. Korvakäytävän koosta ja kuulokojeeseen valittavista ominaisuuksista riippuu, miten huomaamaton kuulokoje on korvassa. Vaihtoehtoja on useampia, kuten ITE, ITC ja CIC.

Kuulokojeiden hankinta

Voit hankkia kuulokojeet kahdella eri tavalla – omalla kustannuksellasi tai julkisen terveydenhuollon kautta:

Kuuloverkko_hankintaprosessi_desktop