Kotihuolto

Kuulokojeiden kotihuolto

 

Puhdista kuulokojeesi säännöllisesti. Silloin ne toimivat paremmin ja samalla pidät huolta korvakäytäviesi terveydestä. Kun pidät kotona huolta puhdistusrutiineista ja vaihdat myös kuulokojeen tarvikkeet tarpeen mukaan, pidennät myös kuulokojeesi käyttöikää.

 

Puhdista kuulokojeet kotona näin

Kuulokojeiden puhdistamiseen tarvittavat välineet ja toimenpiteet riippuvat kuulokojeittesi tyypistä ja mallista. Kun otat uudet kuulokojeet käyttöön, oma audionomisi opastaa sinua. Saat ohjeet kojeiden puhdistukseen sekä tarvitsemiisi puhdistusvälineisiin ja tarvikkeisiin myös kirjallisena, jotta puhdistaminen sekä tarvikkeiden hankkiminen on jatkossa mahdollisimman helppoa.

 

Puhdistusvälineet ja muut tarvikkeet saat kätevästi tilaamalla ne Kuulotarvikkeen verkkokaupasta. Kuulotarvike palvelee sinua myös puhelimitse 09 739 739 (arkisin klo 8-18).


Korvantauskuulokojeen kotihuolto

Korvan takana pidettäviä kuulokokojeita kutsutaan myös BTE-kuulokojeiksi. Niissä korvan takana on muovikuoren sisällä oleva vahvistin, josta ääni kulkee ohuen väliletkun kautta korvan sisäpuolella olevaan yksilöllisesti muotoiltuun korvakappaleeseen.

 

BTE-kuulokojeen kotona tehtävät puhdistus- ja huoltotoimenpiteet:
Kuulokoje
  • Kuulokojeen pinnan puhdistaminen sekä korvakappaleen pesu ja kuivaus


Tilaa puhdistustarvikkeita

  • Korvakappaleen väliletkun vaihtaminen kerran kuussa tai useammin, jos se kellastuu tai kovettuu


Tilaa väliletkuja


Kuuloke korvassa -kuulokojeen kotihuolto

Kuuloke korvassa -kuulokojemalleja on useita (RIC, RIE, RITE). Kojetta pidetään korvan takana, ja pieni kuuloke on korvan sisään menevän johdon päässä. Näitä yleisiä kuulokojemalleja kutsutaan myös tippikojeiksi.

 

RIC-, RIE- ja RITE-kuulokojeiden kotona tehtävät puhdistus- ja huoltotoimenpiteet:
Kuulokoje
  • Kuulokojeen pinnan ja mikrofonien puhdistaminen


Tilaa puhdistustarvikkeita

  • Kertakäyttöisten tippien ja vahasuojien vaihtaminen


Tilaa tippejä

Tilaa vahasuojia

  • Kojeen kuivaaminen, jos koje kastuu tai hikoilet paljon


Tilaa kuivauslaite

 


Korvakäytäväkuulokojeen kotihuolto

Korvakäytäväkojeista löytyy useita tyyppejä (IIC, CIC, ITC, ITE). Ne ovat hyvin pienikokoisia, yksilöllisesti korvakäytävän mallin mukaan valmistettuja kuulokojeita. Yleensä vain vahasuoja erottaa kuulokojeen vahvistimen ja muut osat korvakäytävästä. Koska korvakäytäväkojeet istuvat napakasti paikallaan, ne vaativat usein hieman enemmän kotihuoltoa. Tämä johtuu siitä, että kosteus ja korvavaha pääsevät helpommin kuulokojeeseen.

 

IIC-, CIC-, ITC- ja ITE-kuulokojeiden kotona tehtävät puhdistus- ja huoltotoimenpiteet:
Kuulokoje
  • Kuulokojeen pinnan puhdistus joka päivä
  • Vahasuojan tarkastaminen joka päivä ja vaihtaminen tarvittaessa
  • Kojeen ilmastointiaukkojen puhdistaminen
  • Kojeen säännöllinen kuivaaminen

 

Käytä korvageeliä, kun asetat korvakäytäväkuulokojeen korvaan. Jos korvakäytävään kertyy paljon vaikkua tai se kutisee, käytä öisin hoitavaa korvasuihketta.

 

Tilaa tarvikkeita


  • Kuulokojeen pariston vaihtaminen


Tilaa paristoja

Tavallisimmat kuulokojeen käyttäjän tarvikkeet

Muista pitää kotona seuraavat tarvikkeet, jotka helpottavat kuulokojeen käyttöä:

Paristot

1. Kuulokojeen paristot

Jos kuulokojeesi toimivat vaihdettavilla paristoilla, pidä kotona aina varaparistoja.

 

Tilaa paristoja

Tipit

2. Tipit eli sovitteet

Kuuloke korvassa -kuulokojemallien kanssa tarvitset tippejä eli sovitteita. Kuulokojeen tippi on korvaasi mukautuva pieni ja ohut välikappale, joka on valmistettu pehmeästä, ihoystävällisestä materiaalista. Tippi kiinnitetään kuulokojeen kuulokkeeseen. Kun asetat kuulokojeen korvaasi, tippi mukautuu korvasi muotoon ja tuntuu miellyttävältä. Vaihda tipit uusiin vähintään kerran kuukaudessa ja tarvittaessa useammin.

 

Tilaa tippejä

prowax_vahasuoja

3. Vahasuojat

Korvakäytävä tuottaa jatkuvasti korvavahaa eli vaikkua, joten käytä kuulokojeessasi myös vahasuojia. Ne pitävät kuulokkeen puhtaana, eikä vaha pääse tukkimaan kuulokojeen korvaosaa. Vaihda kuulokojeen vahasuoja, kun se tukkeutuu. Jos kuulokojeen tuottama ääni kuulostaa heikolta ja poikkeaa aikaisemmasta kuulokokemuksestasi, useimmiten vahasuojan vaihtaminen korjaa ongelman.

 

Tilaa vahasuojia

vaxol-ja-pullo-korvasuihke

Huolehdi myös korvakäytävien hyvinvoinnista

Pidä kotona myös korvakäytäviä suojaavaa korvasuihketta ja hoitogeeliä. Ne auttavat pitämään korvan kimmoisana, puhtaana ja terveenä, jolloin myös kuulokojeen käyttäminen on mukavaa ja helppoa.

 

Tilaa korvasuihkeita