Kuulon kuntouttaminen on tärkeää

Jokaisen kuulo muuttuu ajan myötä, mutta muutoksia voi olla vaikea itse huomata. Heikentynyt kuulo väsyttää ja saa ihmisen usein välttelemään sosiaalisia tilanteita. Myös tinnitus voi huomattavasti hankaloittaa normaalia elämää. Elämästä voi kuitenkin nauttia kuulonalenemasta tai tinnituksesta huolimatta. Autamme sinua löytämään sopivimmat tavat kuntouttaa kuuloasi, jotta voit elää virkeämpää ja aktiivisempaa elämää.

Kuntoutus alkaa kuulon tilanteen selvittämisestä. Audionomin tekemä kuulontutkimus ja sen tulosten läpikäyminen yhdessä antaa sinulle hyvän pohjan pohtia miten haluat kuntouttaa alentunutta kuuloasi.

mobiili_kuuloverkko_korvantauskojeet

Kuulokojeiden hankinta

Kuulokojeiden hankinta

Voit hankkia kuulokojeet maksutta sairaanhoitopiirin kautta tai omalla kustannuksellasi. Autamme sinua kummassakin tapauksessa.

kuuloverkko_tietoa-kuulosta2_mobile

Kuulokojeiden käyttäminen

Kuulokojeiden käyttäminen

Jos kuulokojeista on sinulle hyötyä, audionomi auttaa sinua valitsemaan miten se tapahtuu ja minkälaiset kuulokojeet sinulle voisivat sopia.

Korvat toimivat yhdessä paikantaakseen äänen tulosuunnan. Hanki siksi mieluummin kaksi kuulokojetta, sillä suuntakuulo on selkeämpi kahden kojeen kanssa. Kahden kuulokojeen kanssa kuulet helpommin varsinkin hälyssä ja ryhmätilanteissa.

Kuulokojeiden käytön alkuvaiheessa huomioit paljon ääniä, joita et aiemmin kuullut. Uusien äänien määrä voi aluksi tuntua haasteelliselta. Pian aivot kuitenkin oppivat muistamaan uudet äänet ja totut niihin. Huomaat voivasi keskittyä yksittäisten sanojen kuulemisen sijasta keskusteluun.


kuuloverkko_tinnitus_mobile

Tinnitus

Tinnitus on ääni, minkä vain sinä kuulet. Sitä kuvaillaan korvien soimisella, suhinalla, piippauksella, surinalla, vihellyksenä jne. Jokainen ihminen kokee sen omalla yksilöllisellä tavallaan. Se voi olla tilapäinen tai pysyvä äänielämys. Tinnitusta on kaikenikäisillä. Se voi ilmetä yhtäkkiä tai vähitellen.

Kun tinnitus haittaa normaalia elämää, hae apua. Tinnitusta voidaan kuntouttaa. 

Minä ja kuulonalenema

Näin huolehdit kuulostasi ja kuulokojeestasi.