Kuulontutkimus

{image:text}

Kuulontutkimus on kivuton ja kestää noin tunnin. Parhaassa tapauksessa audionomi eli kuulontutkija toteaa kuulosi olevan kunnossa. Jos taas kuulosi on heikentynyt, on syytä ryhtyä toimenpiteisiin heti. Keski- tai sisäkorvaan paikannettu kuulonalenema ei parane itsestään.

KAMPANJA: Varaa aika ilmaiseen kuulontutkimukseen Helsingin, Järvenpään tai Hyvinkään toimipisteen. Tarjous voimassa 16.11.2018 asti. Ajanvaraus puh. 09 2786 2040

Mitä vähemmän korvasi pystyvät välittämään ääniä aivoihin, sitä enemmän aivojesi kyky käsitellä ääniä heikkenee. Jos aivojen kapasiteettia ei käytetä, se menetetään. Kun kuulonaleneman aste on todettu, kuulontutkijasi kertoo sinulle eri hoitovaihtoehdoista. Jos odotat hoidon aloittamista liian kauan, aivosi saattavat menettää kykynsä käsitellä ääniä. Kuulokojeiden käyttö on parasta kuulonkuntoutusta!

Kuuloverkolla on toimipisteet Helsingissä, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Lahdessa, Porissa ja Tampereella. Näissä pisteissä teemme kuulontutkimukset, kuulokojesovitukset sekä mallinotot yksilöllisiin kuulonsuojaimiin ajanvarauksella. 


Keskitetty ajanvaraus ja asiakaspalvelu
(ei Lahti Mehiläinen)
Puh. 09 2786 2040
Sähköposti: ajanvaraus@audmet.fi

Ajanvaraus Mehiläinen Lahti
klo 7.00 - 20.00
Puh. 010 414 00
 

Toimipisteet:

Helsinki: Kuuloverkko, Laivalahdenkatu 2 b A, 00880 Helsinki
Järvenpää: Kuuloverkko, Alankotie 2, 04400 Järvenpää
Hyvinkää: Kuuloverkko, Hämeenkatu 9 A, 4 krs, 05800 Hyvinkää 
Lahti: Mehiläinen Lahti, Sibeliuksenkatu 6 C, 15110 Lahti 
Pori: Kuuloverkko, Tiilimäentie 4, 28500 Pori
Tampere: Kuulopiiri, Lääkärikeskus Eurolääkärit, Hämeenkatu 25B 2.krs, 33200 Tampere

 

Kuulo heikkenee vähitellen, joten et välttämättä itse heti huomaa sitä


Läheisesi saattavat huomauttaa, ettet kuuntele heitä tai että TV:si pauhaa aivan liian kovalla. Heidän mielestään keskustelu kanssasi on muuttunut vaivalloiseksi. Saatat myös huomata vältteleväsi ryhmätilanteita, koska et saa selvää henkilön puheesta, kun taustalla kuuluu puheensorinaa tai muita ääniä.

Havaitessaan vaikeuksia kuulemisessa ihminen pyrkii aluksi kompensoimaan ongelmaa keskittymällä lujemmin. Tämä on väsyttävää. Kuulon heikentymisen myötä kaikki äänet eivät suinkaan hiljene ympärilläsi. Toiset äänet pysyvät yhä kovina – kuten ruohonleikkuri – kun taas jotkut äänet vaimenevat tai katoavat kokonaan. Äänet saattavat kuulostaa vääristyneiltä, epäselviltä tai luonnottomilta - voit kuulla ne, mutta et ymmärrä niitä. Kuulo heikkenee vähitellen, joten et välttämättä itse heti huomaa sitä. Keskustelu kovassa melussa käy haastavaksi.

Pehmeät ja korkeat konsonantit, kuten S tai T, jäävät helposti kovien ja matalampien vokaalien, kuten A, O ja U, alle. Esimerkiksi sana “Skeitti” voi kuulostaa sanalta “Seitti,” jolloin puuttuvat äänteet pitää päätellä. Ennen kuin sana on täydennetty, keskustelu on jo siirtynyt eteenpäin. Haastavia tilanteita alkaa helposti vältellä huonokuuloisena, joten kannattaa toimia sitä ennen.