<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=275631530824273&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content

Kuulon­tutkimus

Kuulontutkimukseen tulevan ei tarvitse jännittää tutkimusta. Audionomi eli kuulontutkija on mukana koko tutkimuksen ajan ja antaa ohjeita tutkimuksen edetessä. Korvien on hyvä olla vahasta puhtaat ja terveet ennen kuulontutkimukseen tuloa.

Mitä kuulon­tutkimuksessa tehdään?

Kuulontutkimuksen perusta on äänesaudiometria, joka koostuu ilma- ja luujohtotutkimuksista. Ilmajohtotutkimuksessa tutkittavalle asetetaan korville sankakuulokkeet ja luujohtotutkimuksessa kuuloke asetetaan korvalehden taakse. Tutkittava vastaa kuulokkeiden kautta kuulemiinsa piippauksiin painamalla painonappia.

Lue lisää mitä kuulontutkimuksessa tapahtuu!

 

kuuloverkko-kuulontutkimus
kuuloverkko_kuulontutkimus_mobile

Onko sinulla vaikeuksia saada puheesta selvää?

Onko sinulla vaikeuksia saada puheesta selvää?

Puheaudiometriassa eli puhetutkimuksessa selvitetään tutkittavan kykyä saada sanoista selvää. Tutkimuksessa tutkittava kuuntelee sankakuulokkeiden kautta sanoja ja toistaa niitä.

Audionomi käy kuulontutkimuksen tuloksen tutkittavan kanssa läpi. Jos kuulo on heikentynyt, audionomi näyttää eri kuulokojevaihtoehtoja ja kertoo niiden huollosta sekä sopivuudesta asiakkaan kuuloon ja arjen käyttöön.