Skip to content

Blogi

Kun kuulo kaipaa kuntoutusta, oma audionomi palvelee sinua

 

Ammattinimike audionomi ei vielä ole kaikille tuttu. Kyseessä on kuulon kuntoutukseen erikoistunut terveydenhuollon ammattilainen, joka palvelee sekä hyvin kuulevia että niitä, joiden kuulo on eri syistä johtuen alentunut. Kuuloverkolla meitä audionomeja on useita. Me haluamme ja osaamme olla tukenasi aina, kun kuulo huolestuttaa.

Jos epäilet, että kuulosi on alentunut

Kuulon alentumisesta voi kertoa esimerkiksi se, että et kuule enää korkeita ääniä tai et saa muiden puheesta selvää meluisassa ympäristössä. Nämä ovat selviä vihjeitä siitä, että kuulosi tilanne kannattaa selvittää.

Voit käydä lääkärillä kertomassa kuulo-ongelmista tai tulla suoraan audionomin vastaanotolle. Jos audionomin tekemän kuulontutkimuksen yhteydessä ilmenee seikkoja jotka olisi hyvä tarkistuttaa lääkärillä, sinut ohjataan aina käymään myös erikoislääkärin pakeilla.

Mitä kuulon kuntoutus on?

Kuulon kuntoutus pitää sisällään kaikki kuulon tutkimukseen ja hoitoon liittyvät palvelut. Tavoitteena on ehkäistä kuuloon liittyviä ongelmia ja parantaa asiakkaan elämänlaatua, sillä heikentynyt kuulo vaikuttaa aivojen kautta ihmisen toimintakykyyn kokonaisvaltaisesti.

Me Kuuloverkon audionomit palvelemme sinua myötäelävästi seuraavissa asioissa:

  • Kuulontutkimus
  • Asiantuntijan näkemys asiakkaan tilanteeseen sopivimmista kuulokojeista
  • Kuulokojeiden sovitus
  • Kuulokojeiden käytön ja kotona tehtävän huollon opastus
  • Neuvonta

Jos kuulonaleneman sijaan kärsit tinnituksesta, olemme myös tinnituksen hoidon asiantuntijoita.

Kuulokoje omalla vai yhteiskunnan kustannuksella?

Jos kuulon alenema haittaa päivittäistä elämää, tarvitset todennäköisesti kuulokojeet. Tällöin voit olla oikeutettu saamaan sairaanhoitopiirin määrittelemät kuulokojeet maksutta. Terveyskeskuslääkärin kautta saat lähetteen jatkoon.

Toinen vaihtoehto on valita omaan elämäntapaan sopivimmat kuulokojeet omalla kustannuksella. Tällöin sinulla on enemmän vaihtoehtoja. Kumman tavan valitsetkin, Kuuloverkko palvelee sinua kaikissa kuuloon liittyvissä kysymyksissä.

Kuulokojeet kehittyvät nopeasti. Kuuloverkolta saat alan edelläkävijöiden kehittämät kuulokojeet. Autamme sinua valitsemaan kuulosi tilanteeseen ja muihin tarpeisiisi sopivimman mallin.

On hyvä muistaa, että kaikki kuulokojeet valmistajasta riippumatta ovat teknisiä laitteita. Alentunut kuulo ei palaudu täysin entisenlaiseksi edes huipputeknologian avulla, mutta se mahdollistaa aivoille parhaat mahdollisuudet toimia kuulonalenemasta huolimatta.

Kuulontutkimus on omasta terveydestä huolehtimista

Vaikka itse et huomaisikaan kuulosi alentuneen, kuulon tilannetta kannattaa alkaa seurata viimeistään silloin, kun ikää karttuu yli 40 vuoden. Audionomilla voi käydä testaamassa kuulonsa myös ilman tiedossa olevia ongelmia tai lääkärin lähetettä.

Varaa aika kuulontutkimukseen! 

 

Lataa opas:
Haluatko kuulla paremmin?

Tietoa ja vinkkejä kuulostaan huolestuneelle.

 

kuuloverkko_opas_kansi