Blogi

Kuule todellinen maailma aitona ja avoimena

Uusin kuulokojeteknologia mahdollistaa elämän äänien kuulemisen mahdollisimman aitoina. Jotta elämän voi kokea rikkaimmillaan, tarvitaan kaikkia merkityksellisiä ääniä, ei pelkästään puhetta. Tämä tukee kuulon kuntoutusta ja lisää samalla kuulokojeen käyttäjän turvallisuutta, valppautta ja päivittäistä vireystilaa.

Moderni Oticon-kuulokoje pitää sisällään innovatiivista teknologiaa, joka on suunniteltu käsittelemään todellisia elämän ääniä. Se tarjoaa pääsyn kaikkiin tärkeisiin ääniin tasapainoisina, tarkkoina ja selkeinä. Voisi melkein puhua 3D-kuulokkeista, sillä Oticon-kuulokojeet keräävät tehokkaasti ääniä kaikista suunnista ja etäisyyksistä.

Oticonin kehittämän BrainHearing-teknologian mahdollistama laaja äänimaisema tuottaa huomattavasti parempia kuulokokemuksia kuin perinteisesti käytössä ollut suppea äänimaisema. Tutkimukset osoittavat, että tästä on kuulokojeen käyttäjälle sekä välitöntä että pitkäaikaista hyötyä.

Aivot tarvitsevat koko äänimaisemaa toimiakseen paremmin

Vaikka helposti ajattelemme, että ääniaistimus syntyy korvassa, todellisuudessa korva vain välittää äänet aivoille käsiteltäviksi ja tulkittaviksi. Lisäksi aivomme tarvitsevat molempien korvien välittämää tietoa toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla ja vähemmällä ponnistelulla.

Hiljaisia ja voimakkaita hälyääniä esiintyy kaikkialla. Ne ovat todellisia ja läsnä olevia maailman ääniä. Hälyäänet auttavat tekemään ympäristöstämme rikkaamman ja antavat sille merkityksen. Perinteinen kuulokojeteknologia on joko liian hidasta reagoidakseen hälyääniin, jolloin ääniä vahvistetaan luonnottoman paljon – tai käytössä on yksinkertaisia melunvaimennustekniikoita, jotka vaimentavat kaikkia ympäröiviä ääniä, myös puhetta. Tuloksena on, että näiden kuulokojeiden käyttäjien on vaikeampi keskittyä ja siksi sosiaalinen kanssakäyminen vaatii enemmän energiaa ja ponnisteluja.

Kolmiulotteinen kuulemiskokemus on rauhoittava, mutta tarkka

Tutkimukset ovat osoittaneet, että on sekä turvallisempaa että hyödyllisempää kuulla eri suunnista tulevat ympäristön äänet mahdollisimman aitoina. Tämä aktivoi aivoja ja auttaa niitä seulomaan tärkeät äänet vähemmän tärkeistä. Aivot erottavat esimerkiksi puheäänen taajuuden, suunnan ja voimakkuuden muista taustaäänistä ja pystyvät keskittymään puheen kuunteluun. Tilanne on mahdollisimman lähellä ennen kuulonalenemaa koettua kuuloaistimusta.

Oticonin 360 asteella toimivia kuulokojeita käyttävä voi siis keskustella sujuvasti useamman henkilön kanssa. Kyse on myös turvallisuudesta: tällaiset kuulokojeet välittävät vaikkapa takana liikkuvan auton tai eläimen äänen. Moniäänisyys pitää aivot aktiivisina ja lisää niiden vireyttä. Tämä voi osaltaan hidastaa esimerkiksi vanhuuden dementian puhkeamista tai pahenemista.

Oticon Real

Oticon Real™:n äänimaisema perustuu aitojen äänimaisemien hyödyntämiseen

Häiritsevät, äkilliset äänet ovat osa jokapäiväistä elämää. Niitä esiintyy kaikkialla, tuhansia kertoja päivässä. Ne voivat olla voimakkaita, kuten oven paukahdus tai hiljaisia, kuten näppäimistön naputus. Äänet alkavat ja loppuvat nopeasti, mikä vaatii kuulokojeelta erilaista käsittelykykyä muihin ääniin verrattuna. Kuulokojeen tehtävä on välittää nämä äänet aivoille, mutta ei häiritsevinä. Asiakkaat haluavat kuulla suuntavilkun äänen autossaan ilman, että se varastaa huomiota esimerkiksi puheelta – tai vihannesten pilkkomisen ilman, että se häiritsee keskustelua illallisvieraiden kanssa. Oticon Real auttaa kuulokojeiden käyttäjiä mm. näissä asioissa.

1. Mahdollisimman aito äänimaisema, joka tukee sekä kuulemista että aivojen vireyttä

Oticonin luoma 360 asteella ääniä navigoiva käyttöjärjestelmä perustuu 12 miljoonan erilaisen äänen tallentamiseen. Näiden luonnollisten äänien perusteella kehitetty algoritmi pystyy tulkitsemaan ja toistamaan ääniä mahdollisimman aidosti.

2. Kuulokojeen säätö ja käyttö älypuhelimen sovelluksen avulla

Bluetooth-teknologia mahdollistaa mm. kuulokojeiden säädön puhelimeen ladattavan Oticon Companion -sovelluksen avulla. Musiikkia voi kuunnella langattomasti ja puhelinkeskustelut sujuvat kätevästi hands free -toiminnolla. Kun molemmat korvat kuulevat puhelinkeskustelun, kuulokokemus on selkeämpi kuin yhdellä korvalla.

3. Virtalähteenä paristot tai ladattavat akut

Modernit kuulokojeet saa tarpeen mukaan paristo- tai akkukäyttöisinä. Paristot kestävät jopa 5 päivää, mutta vaihdettavista paristoista syntyy kuluja ja niiden vaihtaminen vaatii hieman sorminäppäryyttä. Akkujen lataus on helppoa eikä lisäkuluja synny, mutta toisaalta kuulokojeet on ladattava käytännössä joka päivä (tai yö). Ratkaisu on kätevä, mutta ei sovellu paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavilla. Matka-akkua hyödyntämällä saadaan noin 3–4 vuorokauden ajaksi virtaa käytettäväksi

4. Miellyttävä muotoilu ja 8 värivaihtoehtoa

Oticon-kuulokojeet ovat kooltaan pieniä, huomaamattomia ja malleja on useita. Saatavilla on 8 ihon ja hiuksien sävyihin sopivaa värivaihtoehtoa. Näkyvien osien metallinhohtoinen pinta viimeistelee luonnollisen ja miellyttävän ilmeen. Pariston tai akun kanssa kuulokoje painaa vain noin 4 g – saman verran kuin esimerkiksi 10 sentin kolikko.

Panosta hyvinvointiisi ja tutustu Oticon Real™:n tarjoamaan todelliseen äänimaisemaan. Kuuloverkolta saat kojeet koekäyttöön. Varaa tästä aika audionomin vastaanotolle!

 

 

Lataa opas:
Haluatko kuulla paremmin?

Tietoa ja vinkkejä kuulostaan huolestuneelle.

 

kuuloverkko_opas_kansi