Skip to content

Blogi

Huolla kuulokojeesi kotona säännöllisesti

Puhtaat kuulokojeet toimivat hyvin eivätkä ärsytä korvakäytäviäsi. Tee kuulokojeen puhdistuksesta ja huollosta kotona säännöllinen rutiini, sillä muiden etujen lisäksi nämä toimenpiteet pidentävät kuulokojeesi käyttöikää.

Kuulokojeen puhdistamiseen tarvittavat välineet ja toimenpiteet riippuvat kuulokojeesi tyypistä ja mallista. Kun saat kuulokojeen tai -kojeet, audionomi opastaa sinua kaikissa päivittäiseen käyttöön ja kotihuoltoon liittyvissä asioissa. Saat myös kirjalliset ohjeet mukaasi.


Kuulokojeen puhdistaminen kotona

Kuulokoje on pieni ja herkkä laite, joka korvassa ollessaan on jatkuvasti kosketuksessa ihon kanssa. Siksi siihen tarttuu helposti hikeä, ihon omaa rasvaa ja korvavahaa. Säännöllinen puhdistus varmistaa, että kuulokojeesi toimii juuri kuten sen pitää toimia.

Puhdistustoimenpiteet eroavat hiukan kuulokojeen tyypistä riippuen. Tärkeimmät kotona tehtävät kuulokojeen puhdistustoimenpiteet ovat yleensä:

 

  • Kuulokojeen pinnan puhdistaminen (kaikki mallit)
  • Korvakappaleen pesu ja kuivaus (korvantauskoje)
  • Mikrofonien puhdistaminen (kuuloke korvassa -kuulokoje)
  • Ilmastointiaukkojen puhdistaminen ja kojeen säännöllinen kuivaaminen (korvakäytäväkuulokoje)

 

Täältä löydät yksityiskohtaiset puhdistusohjevideot

 

Kuulokojeen tarvikkeiden vaihtaminen kotona

Monien kuulokojemallien kotihuoltoon kuuluu pienten tarvikkeiden säännöllinen vaihtaminen. Pidä niitä aina kotona, jotta huoltotoimenpiteet on mahdollisimman helppo tehdä.

  • Korvakappaleen väliletkun vaihtaminen vähintään kerran kuussa (korvantauskoje)
  • Kertakäyttöisten tippien eli sovitteiden ja/tai vahasuojien vaihtaminen (kuuloke korvassa -kuulokoje)
  • Paristojen vaihto (paristoilla toimivat kuulokojeet)

 

Täältä löydät yksityiskohtaiset huolto-ohjevideot

 

Pidä huolta myös korvien ihosta

Kuulokojeita kannattaa käyttää jatkuvasti ja joka päivä. Jos ihosi on herkkä, käytä korvageeliä, kun asetat korvakäytäväkuulokojeen korvaasi. Koska korvakäytävään voi kertyä vaikkua tai se voi kutista, suosittelemme käyttämään hoitavaa korvasuihketta silloin kun kuulokojeet eivät ole käytössä – siis öisin. Nämä tuotteet auttavat sinua pitämään korvan kimmoisana, puhtaana ja terveenä.

 

Lue lisää kuulokojeiden kotihuollosta!

Katso myös havainnolliset kotihuoltovideot.

 

kotihuolto_videot